Εξειδίκευση ανθρώπινου δυναμικού

DPO - Data Protection Officer | Διαβαλκανικό κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

 730x300

 

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και ο Νόμος (4624/2019) εισάγουν στην αγορά εργασίας μία νέα ειδικότητα, με πολλές απαιτήσεις και εξειδικευμένα προσόντα. Ο επιχειρηματικός σχεδιασμός και η υλοποίηση των στρατηγικών οφείλει να εστιάζεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. O Data Protection Officer είναι ο βασικός σύμβουλος σε αυτή την στρατηγική κατεύθυνση.

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, καταξιωμένος φορέας στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξειδίκευσης, έχοντας καταρτίσει περισσότερα από 10.000 στελέχη επιχειρήσεων τα τελευταία 3 χρόνια, διοργανώνει e-learning σεμινάρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τίτλο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer).

 

Με βάση το Νόμο (4624/2019) για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που ψηφίσθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα οφείλουν να τηρούν πλήρως τις σχετικές απαιτήσεις. Οι αλλαγές που επήλθαν με βάση το GDPR απαιτούν ετοιμότητα από τον επιχειρηματικό κόσμο και εξειδίκευση των στελεχών που θα αναλάβουν το ρόλο του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων / Data Protection Officer.

 

tick Που απευθύνεται

tick Στελέχη επιχειρήσεων που αναμένεται να αναλάβουν τη θέση του Υπευθύνου Προστασίας δεδομένων, σύμφωνα με τους όρους του Νόμου (4624/2019)

tick Δικηγόροι

tick Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

tick Στελέχη IT

tick Απόφοιτοι Νομικών Σχολών & Σχολών Θετικών Επιστημών

tick Στόχος

tick Η επιμόρφωση, εξειδίκευση και πιστοποίηση των στελεχών που θα αναλάβουν το ρόλο του Data Protection Officer σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Νόμου.

tick Λεπτομέρειες

tick Διάρκεια προγράμματος: 12/10/2020 - 26/10/2020

tick Παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας:

logo elearning


tick Συνολική διάρκεια 40 ώρες

- 30 ώρες ασύγχρονης τηλεκατάρτισης
- 10 ώρες σύγχρονης τηλεκατάρτισης:
• 12/10 - Λίλιαν Μήτρου (3 ώρες)
"Εργασιακά θέματα υπό το πρίσμα του Κανονισμού"
• 19/10 - Φίλιππος Μίτλεττον (3 ώρες)
"Οι σημαντικότερες έννοιες του Κανονισμού"
• 26/10 - Θανάσης Αθανασούλης (4 ώρες)
"Μέτρα τεχνικής ασφάλειας προσωπικών δεδομένων"
tick Πατήστε εδώ για την αίτηση συμμετοχής

tick Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR)

tick Νόμος 4624/2019

 

tick Διαδικασία Πιστοποίησης

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων διαπιστευμένος φορέας από το ΕΣΥΔ κατά το πρότυπο EN ISO/IEC 17024, αριθμός πιστοποιητικού 1080, αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Οι εξετάσεις για την Αθήνα υλοποιούνται στα γραφεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων και για τη Θεσσαλονίκη υλοποιούνται στο Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Ρωτήστε μας για παραπάνω πληροφορίες.

 

tick Εισηγητές

Φίλιππος Μίτλεττον - Δικηγόρος, DEA Διεθνούς Δικαίου, τέως Προϊστάμενος τμήματος Ελεγκτών της Α.Π.Δ.Π.Χ


Δικηγόρος Αθηνών από το 1988 με μεταπτυχιακό δίπλωμα (D.E.A.) στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Παρισίων. Από το 1998 έως τον Ιανουάριο του 2018 εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, τα τελευταία 3 χρόνια ως προϊστάμενος του Τμήματος Ελεγκτών.

Από το 2006 ως το 2010 εργάσθηκε ως εθνικός εμπειρογνώμονας στο Τμήμα Προστασίας Δεδομένων της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη σύνταξη του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Κατά την Ελληνική Προεδρία του 2014 διετέλεσε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ομάδα DAPIX του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαπραγματεύθηκε τον GDPR. Tο 2016 ορίσθηκε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου στον Γενικό Κανονισμό.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων σε πολλές θεσμικές ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας (Ομάδα εργασίας του Άρθρου 29, Κοινή Αρχή Ελέγχου Σένγκεν, Επιτροπή Αξιολόγησης Σένγκεν κ.α.).

Λίλιαν Μήτρου - Νομικός εμπειρογνώμονας για την προστασία δεδομένων


Η Λίλιαν Μήτρου είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων) και επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά - Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης όπου εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της. Υπήρξε σύμβουλος του π. Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004), μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (1999-2003) και πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Αθανάσιος Αθανασούλης - Ειδικός στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, DPO


Ο Θανάσης Αθανασούλης είναι Πτυχιούχος Εφαρμογών Πληροφορικής. Πιστοποιημένος Data Protection Officer από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων. Συμμετέχει στην αξιολόγηση ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων σε έργα συμμόρφωσης στις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων.

 

tick Κόστος Συμμετοχής: 500€

 

tick Υπεύθυνοι Υλοποίησης & Πληροφοριών

Χρήστος Φουντούκης
Τηλέφωνο: 2103479455
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
   

 Νόνη Λειβαδάρου
Τηλέφωνο: 2310567547
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Γιάννης Δαγκούνας
Τηλέφωνο: 2155109999
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 



Με τη λήξη του σεμιναρίου το Διαβαλκανικό ΚΕΑ Α.Ε. σε συνεργασία με τους καταξιωμένους συνεργάτες του, αναλαμβάνει τον φάκελο συμμόρφωσης, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GDPR Compliance).



Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

   

Υποχρεωτικό!

Υποχρεωτικό!

Υποχρεωτικό!

Υποχρεωτικό!

Invalid Input


Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για το ερώτημά σας.

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ επεξεργάζεται τα παραπάνω δεδομένα σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώσεις (newsletter) για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και νέα της εταιρείας μας. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας.

Επιθυμείτε να λαμβάνετε newsletter με περιεχόμενο εκπαιδευτικά προγράμματα, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και νέα του Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ


Υποχρεωτικό!

 

Άλλα σεμινάρια

Μοιραστείτε το

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button